distributieriem

Uitleg distributieriem

  • Voorkom ernstige motorschade
  • Vervanging eens per 120.000 km
  • Profiteer van laagste prijsgarantie
  • Gebruik van originele onderdelen
  • 5 jaar garantie op vervangen onderdelen
  • Professionals verzorgen uw auto
Afspraak maken
Bekijk onze uitleg video

De distributieriem van uw Renault

Het distributiesysteem bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder de distributieriem. Om het systeem goed te laten functioneren vervangen wij niet alleen de distributieriem maar ook een aantal bijbehorende onderdelen zoals de geleiderollen. Omdat de distributieriem ook in veel gevallen de waterpomp aandrijft wordt deze ook gecontroleerd en indien nodig na overleg met u vervangen. Het systeem zit op een moeilijk bereikbare plek in uw auto daarom is het vervangen van de distributieriem een tijdrovende zaak.

Waarom distributieriem vervangen?

Als de distributieriem breekt kan er ernstige motorschade worden opgelopen. De kleppen komen dan heel dicht bij de zuiger en het is niet uitgesloten dat deze de zuigers raken. De distributieriem dient preventief te worden vervangen om problemen te voorkomen. Het vervangen van een distributieriem is een nauwkeurige klus die het beste door onze specialistische monteurs kan worden uitgevoerd. Tevens is er voor het vervangen speciaal gereedschap nodig om er voor te zorgen dat de distributieriem volgens fabrieksvoorschriften wordt afgesteld.

Wanneer distributieriem vervangen?

Renault schrijft in de meeste gevallen voor de distributieriem eens per 120.000 km te vervangen. De distributieriem slijt niet alleen door het aantal kilometers, maar ook door ouderdom, bijvoorbeeld door uitdroging. Hij slijt ook extra als u veel in de file rijdt, want dat gaat gepaard met lage toeren en veelvuldig optrekken. Renault schrijft daarom ook voor de riem na 5 jaar te laten vervangen. Sommige modellen hebben een afwijkende interval. Wilt u weten hoe dat bij uw Renault zit? Vraag ons ernaar door dit formulier in te vullen, u kunt uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen.

Profiteer ook van onze andere aanbiedingen

VKV Renault is er voor al het onderhoud aan uw Renault.

Onderhoud voor uw Renault berekenen?

Onderhoud voor uw
Renault berekenen?

Eenvoudig online een werkplaatsafspraak maken.

Eenvoudig online een
werkplaatsafspraak maken.