Historie VKV Groep

VKV Groep 90 jaar beeldmerk

Op 1 maart 1926 werd het autobedrijf opgestart in Wijk bij Duurstede. Nu, ruim 90 jaar later, is de VKV Groep één van de grootste autodealers van Nederland met vestigingen in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Tiel, Waalwijk en Wijk bij Duurstede.

90 jaar historie
Het bedrijf is in 1926 door de heer Van Kerkhof opgestart in een klein schuurtje aan de Hoogstraat in Wijk bij Duurstede. In 1993 werden er twee Renault dealerbedrijven toegevoegd aan Autobedrijf Van Kerkhof (de toenmalige naam). In 2001 fuseerde Autobedrijf Van Kerkhof met Visscher A.C.G. Na de fusie is het nieuwe bedrijf, de VKV Groep, snel gegroeid. In korte tijd werden er diverse overnames gedaan. Inmiddels is de VKV Groep gegroeid naar 15 vestigingen in onder andere Amsterdam, Gorinchem, Rotterdam, Spijkenisse, Waalwijk en Zaltbommel en richt men zich met name op de verkoop en onderhoud van de merken Renault, Nissan, Dacia en Infiniti.

De VKV Groep onderscheidt zich op het gebied van sportiviteit en innovatie. Zo is het enige Renault Sport Experience Center van Nederland gevestigd in Gorinchem en is de vestiging in Amsterdam een zogenaamd Nissan High Performance Center. Inmiddels is het bedrijf ook importeur en exclusief dealer in Nederland die het premiummerk Infiniti verkoopt en heeft men Infiniti Centers in Amsterdam en Rotterdam.

Nog steeds een familiebedrijf
Ondanks dat het bedrijf inmiddels 15 vestigingen en meer dan 250 medewerkers heeft, is het nog steeds een echt familiebedrijf. Zo zijn de kleinzonen van de oprichter, Marc en Peter van Kerkhof, nog steeds in het bedrijf werkzaam, Chris Visscher is als aandeelhouder ook nog actief betrokken bij het bedrijf.