Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Nissan nieuws.

Nissan boekt nieuw verkooprecord in Europa

Nissan heeft in 2015 in Europa 715.623 voertuigen verkocht. Dat is het grootste aantal ooit op dit continent, mede dankzij een geweldig verkoopresultaat in december van 61.823 auto’s. Het leidde tot een marktaandeel van vier procent over 2015, evenveel als in 2014, en bijna vijftig procent meer dan in 2009. De afgelopen zes jaar heeft het Japanse merk dan ook een enorme groei gemaakt.

De goede resultaten zijn in belangrijke mate te danken aan het succes van de Crossovers QASHQAI, JUKE en X-TRAIL. Stuk voor stuk noteerden die hogere verkopen dan in 2014. Van de QASHQAI zijn vorig jaar bijvoorbeeld 248.000 exemplaren verkocht. De in Barcelona geproduceerde Nissan Pulsar noteerde een stijging van vijftig procent ten opzichte van 2014.

Vernieuwende technologie speelt een belangrijke rol voor de toekomst. Voor dit jaar staat flink wat nieuws op stapel, zowel op het gebied van elektrische auto’s als autonoom rijdende voertuigen. Van de Nissan LEAF, wereldwijd marktleider in zijn segment, zijn in Europa vorig jaar meer dan 15.000 exemplaren verkocht. De nieuwe LEAF met 30 kWh batterij, waarvan de levering nu start, biedt kopers 26 procent meer actieradius. En later dit jaar verschijnt de nieuwe Navara, waarvan de productie in Barcelona is gepland. De fabriek van Nissan in Sunderland produceerde afgelopen jaar meer dan 400.000 auto’s, waarmee het de meest productieve autofabriek is in Groot-Brittannië.

HIGHLIGHTS

  • Beste verkoopresultaat ooit in Europa – vijftig procent groei in zes jaar
  • Topverkoop elektrische voertuigen met 15.600 LEAF en 4.251 Nissans e-NV200
  • Crossover-verkopen boven de 424.000
  • Record marktaandeel in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland

Guillaume Cartier, Nissans Senior Vice President Sales en Marketing Europe: ‘De positie van Nissan als merk is sterker dan ooit. De modellijn is bovendien breder en aantrekkelijker. We hebben grenzen verlegd met onze nieuwe Customer Promise-aanpak, met toepassing van de nieuwste technologie en met ons streven om klanten meer keus, meer waar voor hun geld, meer innovatie en opwindende producten te bieden. In 2015 lanceerden we de NP300 Navara; we vergrootten de actieradius van onze LEAF en onze Crossovers scoren verkooprecords in diverse landen.’

In Nederland verkocht Nissan in 2015 14.433 voertuigen. Een stijging van 17,7% in vergelijk met 2014. Toen verkocht Nissan 12.261 auto’s.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht