Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Infiniti nieuws.

INFINITI presenteert QX50 op LA Motor Show

  • VC-Turbo: ‘s werelds eerste variabele compressieratio-motor in productie
  • ProPILOT Assist: intuïtieve technologieën ondersteunen de bestuurder en houden inzittenden veilig en verbonden
  • Volledig nieuw platform biedt verbeterde ruimte en verfijning
  • Onderscheidende verhoudingen, met INFINITI’s herkenbare design

INFINITI heeft vandaag zijn volledig nieuwe QX50 aan het publiek onthuld op de Los Angeles Motor Show. De premium mid-size SUV valt op door zijn revolutionaire technologieën, waaronder de VC-Turbo-motor, ProPilot Assist, een geheel nieuw platform en zijn gedurfde interieur- en exterieurontwerp.

Volgens Christian Meunier, Vice President INFINITI Global Division, is de QX50 het belangrijkste voertuig dat INFINITI ooit heeft gelanceerd. Het belichaamt alles waar het merk voor staat, een prachtig ontwerp, geavanceerde technologie en krachtige prestaties. Als premium SUV is dit het juiste voertuig op het juiste moment in een van ‘s werelds snelst groeiende segmenten.

De QX50 is trouw gebleven aan het design van de QX50 Concept en QX Sport Inspiration. De aerodynamische buitenkant van de QX50 benadrukt INFINITI’s krachtige en sierlijke designtaal met onderscheidende ontwerpelementen voor het SUV-segment.

De QX50 is gebouwd op een geheel nieuw platform met voorwielaandrijving. Het nieuwe platform, dat is ontworpen met flexibiliteit in het achterhoofd, stelt nieuwe normen op het gebied van verfijning, stijfheid en binnenruimte in het compacte premium SUV-segment.

De verbeterde binnenruimte, toepassing van artistieke en hoogwaardige materialen en geavanceerd vakmanschap maken het interieur zowel gastvrij en comfortabel als flexibel. De QX50, waarbij bestuurder centraal staat maar zeker ook op passagiers gericht is, biedt een pakket technologieën om de rijervaring te verbeteren.

De VC-Turbo-motor is ’s werelds eerste motor met variabele compressieratio in productie en transformeert naar behoefte. Een doorbraak op het gebied van verbrandingsmotor ontwikkeling, waarbij de 2,0-liter VC-turbomotor de compressieverhouding aanpast om vermogen en efficiëntie te optimaliseren. Het combineert de kracht van een 2,0-liter turbo benzinemotor met het koppel en het rendement van een viercilinder dieselmotor. Het is een overtuigend alternatief voor diesel en het daagt de aanname uit dat alleen hybride en dieselmotoren een hoog koppel en efficiëntie kunnen leveren.

ProPILOT-hulptechnologieën reageren discreet en autonoom op bepaalde rijsituaties en ondersteunen de bestuurder met een reeks krachtige ‘co-pilot’-functies, waardoor deze volledig onder controle worden gehouden.

De INFINITI QX50 komt naar Nederland en zal naar verwachting vanaf eind volgend jaar in showroom staan. Heeft u interesse en wilt u op de hoogte gehouden worden? Vul dan dit formulier in.

Het volledige beeldmateriaal van de volledig nieuwe QX50 is per direct beschikbaar op http://blog.infiniti.eu/gallery/images

Meer informatie over de geheel nieuwe INFINITI QX50 is hier te vinden: http://blog.infiniti.eu/en-gb/press-kits/qx50-my18

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht