Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Infiniti nieuws.

Prototype 9

INFINITI onthult Prototype 9

Nissan Motor Corporation en INFINITI onthullen gezamenlijk een open-wiel retro-roadster prototype tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance. De auto met de naam Prototype 9, is een feest van vindingrijkheid, kunst en ambacht. Het prototype is een weergave van een jaren ’40 race auto waarbij ambachtelijke productietechnieken gebruikt zijn om het retro design te realiseren. 

“Prototype 9 viert de traditie van vindingrijkheid, vakmanschap en passie van onze voorouders bij Nissan Motor Corporation, op wiens schouders we vandaag staan. Het begon als een discussie – wat als INFINITI in de jaren veertig een raceauto had gemaakt? Hoe had dat er eruit gezien? De schetsen waren prachtig en het idee was zo overtuigend dat we een prototype móesten produceren.”

Alfonso Albaisa, Senior Vice President, Global Design

Met deze reis terug in de tijd viert INFINITI de passie voor design en de historische ondernemingsgeest. Al vanaf de eerste simpele design schets laat Prototype 9 zien hoe een jaren ’40 INFINITI race auto er uit hadden kunnen zien. Door een gepassioneerd en ondernemend team van Nissan Motor Corporation en INFINITI is de schets werkelijkheid geworden. De auto is elektrisch aangedreven en maakt gebruik van de innovatieve technieken van Nissan Motor Corporation. Dit staat in contrast met de traditionele materialen en ambachtelijke technieken die gebruikt zijn voor het design van Prototype 9.

Hetzelfde geldt voor de naam van de auto. Waar bestaande en toekomstige modellen zich houden aan de ‘Q’en ‘QX’ naamindeling van INFINITI vertegenwoordigt Prototype 9 iets anders. De naam refereert aan de oorsprong INFINITI. In het Japans wordt het cijfer ‘9’ uitgesproken als ‘kyuu’’  wat vergelijkbaar is met de Engelse uitspraak van de letter ‘Q’ die wordt gebruikt in de naam van de INFINITI productiemodellen.

De carrosserievorm staat ver van de ontwerplijnen die terug te zien zijn in de productie modellen. De carrosserie van Prototype 9 zijn gemaakt van stalen panels die op ambachtelijke wijze met de hand gehamerd zijn. De auto is in alle opzichten geïnspireerd door retro-vliegtuigontwerpen, wat terug te zien is in de gladde aerodynamische oppervlakken, lange motorkap, een open-wiel indeling en een zichtbare cockpit. In de cockpit is INFINITI’s aandacht voor detail en afwerking goed terug te zien. De cockpit is verpakt in zwart leer met contrasterend rood stiksel. Ook hier echoot de Japanse oorsprong door de subtiele Japanse vlag die in de hoofdsteun is gestikt.

Kijk voor meer informatie op: http://www.infinitipress.eu/

 

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht

  • Logo Winnaar beste dealersite 2017
  • Logo Keurmerk Bovag
  • Logo Erkend duurzaam certificaat