Waarom doet VKV aan sport sponsoring?

Blog

BlogWaarom doet VKV aan sport sponsoring?

Deze vraag krijg ik de laatste tijd steeds vaker als reactie op een nieuwsbericht of een post op onze social media kanalen. De reden waarom wij aan sport sponsoring doen is omdat dit aansluit bij de kern van ons bedrijf en we ons graag willen profileren als de sportiefste dealer van Nederland. Zo hebben we een Nissan High Performance Center in Amsterdam en als enige in Nederland een Renault Sport Experience Center. Bovendien hebben we bij VKV een exclusief label, By E-motions, waarmee we auto’s zowel optisch als technisch kunnen laten personaliseren. Een van de paradepaardjes van dit label is onze Renault Mégane RS by E-motions, die de strijd aan kan met moderne supercars! Sportiviteit zit dan ook in de genen van VKV!

We maken met ons sponsorbeleid wel duidelijke keuzes. De club, sporter of het evenement moet duidelijke raakvlakken met VKV hebben en passen bij de uitstraling en het imago dat we nastreven. Zo sponsoren we voetbalclub Sparta Rotterdam al meerdere jaren onder andere omdat dit een club is die actief is in één van de belangrijkste regio’s waar we gevestigd zijn: Rotterdam. Door deze samenwerking krijgen we veel zichtbaarheid, kijk maar eens naar een samenvatting van een wedstrijd van Sparta tijdens Studio Sport en je ziet ons zeker een aantal keer voorbij komen op de reclameborden. Verder sluiten de cultuur en het imago van Sparta goed aan bij die van ons.

Twee andere voorbeelden zijn Certainty Racing en onze nieuwste samenwerking met Richard Verschoor. Het team van Certainty Racing komt uit in de Renault Clio Cup BeNeLux en Richard Verschoor rijdt dit seizoen het Formule Renault 2.0 kampioenschap. Beiden hebben ook op die manier een duidelijke link met VKV: Renault.

Er is bij alle samenwerkingen die we hebben een duidelijke rode draad: talent. Het opleiden en ondersteunen van talent is iets dat we erg belangrijk vinden in ons eigen bedrijf en dit is ook het geval bij de clubs en sporters die we ondersteunen. Zo staat de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam al jaren bekend als een van de beste van Nederland, waarbij de club vooral lokaal talent opleid en laat doorgroeien. Het Certainty Racing team heeft de laatste jaren ook diverse talenten de kans gegeven om zich te ontwikkelen in de Renault Clio Cup en heeft zelfs kampioenen opgeleid die nu in andere klasses excelleren. De samenwerking met Richard Verschoor is het meest recente voorbeeld van een sponsoring waarbij het ondersteunen van talent centraal staat. Richard is als 16 jarige coureur al erg goed bezig en heeft vele prijzen gewonnen. Nu moet hij de volgende stappen gaan zetten en wij proberen hem hierbij te helpen. Niet alleen door een geldbedrag te betalen voor onze logo’s op zijn auto, helm en overall, maar ook door hem persoonlijk te ondersteunen waardoor hij zichzelf ook op andere vlakken ontwikkelt die erg belangrijk zijn in zijn carrière.

De ondersteuning van talent in verschillende sporten is niet een nieuwe ontwikkeling binnen VKV. Zo steunden wij Max Verstappen al voordat hij in de Formule 1 terecht kwam en maakte hij uiteindelijk zijn eerste meters in een Formule auto tijdens VKV City Racing in 2014. Onze sponsoring van VKV City Racing in 2013 en 2014 is een ander voorbeeld waarbij we ons profileerden als een sportief bedrijf dat zich onderscheid ten opzichte van andere (auto) bedrijven.

Naast bovenstaande samenwerkingen dragen we ook op andere vlakken bij aan de maatschappij. Zo liepen we met een team VKV’ers mee met de Run for KiKa en ondersteunen we diverse lokale goede doelen en verenigingen. Daarnaast ondersteunen we ook relaties in hun sportiviteit, zoals bijvoorbeeld het meedoen aan de Roparun. We proberen op deze verschillende manieren binnen onze mogelijkheden een steentje bij te dragen aan de vele goede initiatieven die er zijn. Benieuwd naar wat we nog meer ondersteunen? Kijk dan eens op onze sponsorpagina.

 • 2048x bekeken
 • Arjan Roor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 552x bekeken
  • John van Weelden
 • Wanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  BlogWanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  Lees verder
  • 2885x bekeken
  • Monique de Haan
 • De wereld beter maken met ZOE

  VlogDe wereld beter maken met ZOE

  Lees verder
  • 1825x bekeken
  • Jochem van Gelder