Stop watching… en doe veilig je boodschappen met de Renault Kadjar

Blog

BlogStop watching… en doe veilig je boodschappen met de Renault Kadjar

De Renault Kadjar is in de maand februari “VKV Auto van de Maand”. Of ik een stukje tekst over deze crossover wil schrijven was de vraag. “Natuurlijk, harstikke leuk!” was mijn eerste reactie. Vervolgens bedacht ik me dat ik nog geen kilometer gereden heb in dit model. Raar, want de meeste modellen van Renault zijn toch geen vreemdeling voor me. Maar rijden in een Kadjar is er blijkbaar nooit van gekomen. Extra reden dus om nader kennis te maken met dit crossover model van Renault!

De Kadjar waar ik mee op pad mocht, is een Kadjar Energy dCI 110 Intens. Voor iedereen die nu een kritische rijtest verwacht. Stop maar met lezen! Ik ben absoluut geen autokenner en aangezien ik werk bij een Renault dealer, zou je enigszins je vraagtekens kunnen zetten bij de objectiviteit van zo’n test. Onderaan deze blog heb ik wat linkjes geplaatst naar enkele rijtesten, voor de liefhebber.

De eerste woorden die mij te binnen scRenault Kadjar - de crossover van Renaulthieten bij Renault Kadjar zijn: avontuur, sportiviteit, reizen, robuust. Ik zie ook gelijk plaatjes voor me van de Kadjar in een ruig landschap en mensen die aan paragliden zijn en rondrijden op een hondenslee. De marketingcampagne “Stop watching, start living” van Renault heeft dus wel gewerkt op mij!

Ok, back to reality. Ik ben niet off road geweest met de Kadjar en ook niet van een berg afgesprongen. Er moest gewoon gewerkt worden en ook de wekelijkse boodschappen stonden op de planning. Nou, ik kan je vertellen dat de Renault Kadjar daar ook zeer geschikt voor is! Het eerste dat in mij naar boven kwam tijdens het rijden was geen avontuur, maar veiligheid en ruimte. Maar ik snap dat deze termen een wat minder sexy marketingcampagne opleveren.

Wanneer je in de Kadjar stapt voelt de auto nog ruimer dan dat hij er aan de buitenkant uit zien. Nu ben ik niet de langste persoon, maar na wat schuiven en verstellen van de stoel kan ik overal prima bij en merk je tijdens het rijden eigenlijk niet dat het best een flinke auto is. Totdat je moet parkeren. Ik kan over het algemeen prima parkeren (al zeg ik het zelf ;)), maar een Kadjar parkeren is net even wat anders dan mijn driedeurs Clio. Maar eigenlijk gaat het probleemloos, zeker met behulp van de parkeersensoren en camera. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, dan zou ik de Easy Park Assist gebruiken. Gaat het helemaal zonder moeite!  En hoewel de auto vol zit met veiligheidssystemen, technologieën en multimedia opties heb ik niet direct de neiging om het instructieboekje te pakken. Alle functies zijn redelijk makkelijk te vinden en te gebruiken.

Al die ruimte in de Renault Kadjar is natuurlijk super. Maar aangezien ik 90% van de tijd alleen in de auto zit, voelt het voor mij wel als overbodige luxe. Ook mijn wekelijkse boodschappen voelen zich wat verloren in de enorme kofferbak. Wel heel fijn en praktisch wanneer je een gezin hebt en al helemaal wanneer je op vakantie wilt met de Kadjar. Aan ruimte geen gebrek!

Het was dus geen spectaculair avontuur in de Renault Kadjar, maar wel heerlijk rijden. Misschien moet ik de volgende keer dat ik de Kadjar meeneem maar wat vrienden uitnodigen voor een vakantie naar een ruig berglandschap waar we met zijn allen gaan paragliden. Ik rij!

 

 


Renault Kadjar rijtesten

Hierbij nog wat linkjes naar de beloofde rijtesten. Let wel, de testen zijn bijna allemaal uit 2015, het jaar dat de Kadjar op de markt kwam. Hierdoor kan de informatie over prijzen, specificaties en motorisatie niet helemaal meer actueel zijn. Zo is de Renault Kadjar inmiddels ook verkrijgbaar met een ENERGY TCe 165 motor. De ENERGY TCe 165 is een efficiënte 1,6-liter turbobenzinemotor met 165 pk (120 kW) vermogen en 240 Nm trekkracht. Daarmee combineert de Kadjar aansprekende prestaties met een maximaal toelaatbaar aanhangwagengewicht van 1.800 kg, ofwel 300 kg meer dan de ENERGY TCe 130 – tot dusver de enige benzineversie in het aanbod.

ANWB rijtest Renault Kadjar 2015: https://www.youtube.com/watch?v=_fWyYOlHNkw

AutoWeek rijtest Renault Kadjar 2015: https://www.youtube.com/watch?v=UyKLdekTTaI

Renault Kadjar vs Nissan Qashqai

Bekijk hieronder de video ‘Renault Kadjar vs Nissan Qashqai’. In deze dubbeltesten worden de de Renault Kadjar en de Nissan Qashqai vergeleken. De crossovers lijken veel op elkaar, maar wat zijn de verschillen?

Dubbeltest AutoWeek: https://www.youtube.com/watch?v=9PG5PqY2YYY

Dubbeltest Autovisie: https://www.youtube.com/watch?v=tSmHdptzcbg

 

 • 2651x bekeken
 • Mylene Kroeze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 552x bekeken
  • John van Weelden
 • Wanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  BlogWanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  Lees verder
  • 2885x bekeken
  • Monique de Haan
 • De wereld beter maken met ZOE

  VlogDe wereld beter maken met ZOE

  Lees verder
  • 1825x bekeken
  • Jochem van Gelder