Relaxen in de Nissan Pulsar

Blog
Pulsar

BlogRelaxen in de Nissan Pulsar

Deze maand hebben we de Nissan Pulsar uitgekozen als VKV Auto van de Maand. Waarom de PULSAR zou je denken. Deze Pulsar is niet nieuw, je ziet de auto niet veel en je hoort er eigenlijk bijna niemand over. Precies dé redenen om de auto eens in het (ondergaande) zonnetje te zetten!

Ondanks dat ik al aardig wat jaartjes werkzaam ben bij de VKV Groep, moet ik eerlijk bekennen dat ik nog niet eerder in een Pulsar gereden heb en ook niet zo 1,2,3 een blog kan schrijven over dit model. Tijd voor wat research dus en heb ik de auto opgehaald bij onze Nissan vestiging in Gorinchem om eens een paar dagen te rijden in deze auto.

Daar hadden de collega’s een Pulsar 1.2 DIG-T 115 N-Connecta in de kleur ‘Silver’ voor mij klaar staan met een zwart interieur. Om heel eerlijk te zijn… niet de meest opvallende auto die we bij VKV hebben staan. Zeker bij Nissan, waar ze normaal toch wel voor opvallende auto’s gaan. Ik denk dat velen wel een Juke of Qashqai herkennen. Maar een Pulsar?

De Pulsar oogt ook niet erg hip, maar ja wat is hip (is hip überhaupt nog wel een hip woord)? Momenteel word je op tv overspoeld met avontuurlijke commercials vol stoere crossovers en SUV’s. Blijkbaar is dit ‘hip’ op dit moment? Dus ik probeer me niet te laten beïnvloeden door de media en laat mijn oordeel of de auto nou wel of niet hip is verder maar voor me… Eerst maar eens een stukje rijden.

Dat stukje rijden kwam wel goed, want ik moest voor een afspraak richting Doetinchem (meer dan 100 kilometer enkele reis). En eerlijk is eerlijk, de auto reed als een zonnetje. Conclusie: de Pulsar rijdt soepel, is stil en zuinig en zit comfortabel. Heel degelijk, ook het interieur is heel degelijk en netjes afgewerkt. Niets opvallends te melden.

Toch voelt deze conclusie niet terecht! Achter de onopvallende looks gaat meer schuil dan je denkt. De Pulsar heeft meer ruimte dan je zou verwachten van een hatchback. Een volwassen persoon kan echt prima plaatsnemen op de achterbank zonder met zijn hoofd in het dak te zitten of met zijn knieën in de rug van de bestuurder. Het display van de auto werkt fijn en is overzichtelijk. Je hoeft niet eerst de handleiding uit je hoofd te gaan leren. Alle bedieningsknoppen zitten op een logische plek, waardoor je eigenlijk direct heel relaxt in de auto zit.

Nieuwe conclusie: trekt de auto de aandacht? Nee. Is de auto ‘hip’? Niet echt. Maakt dat wat uit? Nee. De Pulsar is een hele comfortabele auto, die prima rijdt en naast de enorme hoeveelheid ruimte veel meer te bieden heeft. Je moet het alleen zelf even ontdekken. En Nissan zou Nissan niet zijn als je de auto niet geheel een eigen touch kan geven. Er zijn genoeg personalisatiemogelijkheden voor de Pulsar, waardoor je van deze auto een echte blikvanger kan maken.

Als jullie mij zoeken, ik ben nog even een rondje aan het rijden. Muziekje aan, ondergaande zon. Heerlijk relaxt met de Pulsar!

Bekijk acties Pulsar

Pulsar

 • 1194x bekeken
 • Mylene Kroeze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 560x bekeken
  • John van Weelden
 • Wanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  BlogWanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  Lees verder
  • 2938x bekeken
  • Monique de Haan
 • De wereld beter maken met ZOE

  VlogDe wereld beter maken met ZOE

  Lees verder
  • 1829x bekeken
  • Jochem van Gelder