Paul de Vries over uw zoektocht naar een auto

Blog

BlogPaul de Vries over uw zoektocht naar een auto

In deze VKV blog één van onze partners aan het woord: Paul de Vries van de #DCDW en Marktplaats

Ik ben Paul de Vries en ik ben de oprichter van Nieuweautokopen.nl, de eerste online webwinkel voor nieuwe auto’s in Nederland. Nieuweautokopen.nl is begonnen in 2005 en inmiddels onderdeel van Marktplaats waar ik ook woordvoerder ben van Marktplaats voor alle automotive gerelateerde zaken. In deze hoedanigheid werk ik al jarenlang samen met de VKV Groep.

Online zoektocht

Samen met de VKV Groep zijn wij al een aantal jaren bezig om verkopers te begeleiden in de zogenaamde ‘customer journey’ van de consument van nu! Oftewel, uw zoektocht naar uw nieuwe of gebruikte auto moet zo soepel mogelijk verlopen. Deze zoektocht speelt zich tegenwoordig veelal af op het internet en daarmee is ook het vak van de autoverkoper veranderd.

Waar men ‘vroeger’ naar de autodealer ging om informatie te vergaren over de auto, gebruiken de meeste mensen nu het internet. De verkoper is veel meer de bevestiging geworden van de informatie die uw zoektocht online hebben opgeleverd. Nu is het ook zo dat veel autokopers het bezoek aan de fysieke showroom zo lang mogelijk uitstellen en alle informatie eerst via chat, e-mail of telefoon willen vergaren, voordat men langskomt. Dit vergt nogal wat aanpassingen aan het vak van de autoverkoper. Een e-mail sturen is zo gedaan, maar staat daar altijd wel de correcte informatie in die u als klant vraagt? De wetenschap dat dit proces continu aan verandert, vraagt om aanpassing van een organisatie zoals VKV. Immers, wat gisteren nog werkte, kan morgen gedateerd zijn.

Inspirerende brainstorm

En dat is iets wat mij zo aantrekt aan het werken als partner van VKV. Ze staan altijd open voor nieuwe ideeën! Onlangs hebben we met de directie en het marketingteam van VKV een brainstormsessie gedaan voor de nieuwe website. Dat was zo leuk en inspirerend om te doen. Praten over je gemeenschappelijke passie voor online marketing, automotive en mensen is top. Maar wat het zo  speciaal maakt, is dat zo’n sessie diverse ideeën oplevert van mensen die het allemaal vanuit een andere perspectief benaderen met de wetenschap dat de website maar 1 doel zou moeten hebben: “u als klant zo snel mogelijk de juiste informatie te geven die u nodig heeft om de volgende stap te maken”. En wat VKV voor mij dan weer zo menselijk maakt, is dat je een paar dagen erna een persoonlijke briefje krijgt met dinercheque als dank. Mijn vrouw en ik hebben daar uiteraard van genoten! De mensen bij VKV maken inderdaad het verschil!

Paul de Vries

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over Paul de Vries en #DCDW? Kijk op: https://www.dcdw.nl/

 • 908x bekeken
 • Paul de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 988x bekeken
  • John van Weelden
 • Wanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  BlogWanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  Lees verder
  • 4271x bekeken
  • Monique de Haan
 • De wereld beter maken met ZOE

  VlogDe wereld beter maken met ZOE

  Lees verder
  • 2003x bekeken
  • Jochem van Gelder