Onvergetelijke INFINITI F1 Experience!

Blog

BlogOnvergetelijke INFINITI F1 Experience!

Wim de Koning won afgelopen december de INFINITI F1 Experience in Valencia en beschrijft in de blog hieronder zijn ervaring: 

Daar zit ik dan, in een garagebox op het circuit van Valencia. In een formule 1 auto. Recht voor me staat een man in een geel shirt, een koptelefoon op en met een krik in zijn handen. Links en rechts van hem twee heren in eenzelfde geel shirt met hun handen losjes op de bandenwarmers van de voorwielen. Links van mij………”het duurt nog eventjes, relax” hoor ik ineens op de speakertjes in mijn helm, het is “mijn” race engineer voor vandaag.

Langzaam keren mijn gedachten terug naar 5 weken eerder. Samen met mij vrouw sta ik in de showroom van de Infiniti dealer in Rotterdam, tegenover Sales Consultant Marnix van Eijck, die ons net gefeliciteerd heeft met de aankoop  van onze nieuwe auto. Ik weet als liefhebber ook wel dat Infiniti sponsort in de formule 1, maar vergeet helemaal te vragen of “ze ook nog iets doen met de formule 1” voor hun klanten.

Twee dagen later gaat thuis de telefoon, Marnix aan de lijn. Hij was nog vergeten te vertellen dat ik door de koop van onze nieuwe auto automatisch mee deed om een rit in een Renault formule 1 auto te winnen. Zorg je wel dat je op 7 en 8 december vrij bent, als je wint ( dat zou voor het eerst zijn, dat ik iets win) dan vlieg je naar Valencia en krijg ……… ineens hoor ik in mijn speakertjes “are you ready, enjoy”. De auto gaat omhoog, de bandenwarmers worden van de banden gehaald en de motor wordt gestart. De krik gaat weer  naar beneden, nog een grote grijns en dikke duim omhoog van de man in het geel, en dan wordt ik langzaam naar buiten geduwd. Wat een herrie zeg, die Renault V8 motor, en hij draait nog alleen maar stationair.

Als de auto recht in de pits straat staat, geeft “mijn” engineer aan dat ik de koppeling in moet trekken en de eerste versnelling in moet schakelen. Dit gebeurt allemaal op het stuur met de 100 knopjes, dat is even wennen. Langzaam laat ik de koppeling los en geef tegelijkertijd gas bij, voorzichtig komt de Renault in beweging. Nog een beweging met zijn arm dat ik mag rijden en daar gaan we. Zachtjes gasgeven en  voorzichtig overschakelen naar de tweede versnelling. Ik bereik met een beetje horten en stoten het einde van de pits straat en dan mag het gas er op. Wel voorzichtig natuurlijk want je zal deze peperdure formule 1 wagen maar in het grind parkeren, je moet er niet aan denken. Na een aantal bochten gaat het al sneller en gaat het gaspedaal verder naar beneden. Ik mag alleen gas geven en remmen als de auto recht rijd, niet in de bochten. Het gaat steeds sneller en na de korte chicane komt het rechte stuk in zicht, dan mag ik vol gas. De motor jankt als een dolle, 18.000 toeren, vierde versnelling, 5….6…………7, ik rij ruim 270 km/h en dan vol in de remmen, “niet bang zijn, zo hard remmen als je kan”….Shit, ruim 100 meter te vroeg geremd. Het kan dus nog sneller. Tussen de bochten ook even vol gas, wat een vermogen (800 pk) het lijkt wel de duw in je rug bij het opstijgen met een Boeing 747. Alleen vier keer zo hard. Het gaat lekker, de chicane gaat ook al een stuk beter , en daar is het rechte stuk al weer. En dan staat daar, bij de ingang van de pits straat, die vervelende man met de rode vlag. Want ik mag helaas maar twee rondjes. Het is alweer bijna voorbij. Langzaam uit laten rollen, en daar is de stem van de race engineer weer, “zet hem maar in neutraal”, ik kom precies voor de pit box tot stilstand. De motor wordt voor me uit gezet, door een man in een geel shirt. Met een grijns op zijn gezicht die bijna net zo groot is als die van mij.

Wauw, wat een ervaring. Een droom die werkelijkheid is geworden. Dit vergeet ik noooooit meer.

 

 • 2475x bekeken
 • Wim de Koning

Eén reactie op “Onvergetelijke INFINITI F1 Experience!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 119x bekeken
  • John van Weelden
 • Wanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  BlogWanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  Lees verder
  • 1769x bekeken
  • Monique de Haan
 • De wereld beter maken met ZOE

  VlogDe wereld beter maken met ZOE

  Lees verder
  • 1686x bekeken
  • Jochem van Gelder