Wat is er nieuw aan de nieuwe Renault Captur?

Blog

BlogWat is er nieuw aan de nieuwe Renault Captur?

Deze maand is de nieuwe Renault Captur “Auto van de Maand” bij VKV en zetten we de auto van extra in de spotlight. De Captur is al drie jaar op rij de beste verkochte auto op de particuliere markt en deze maand introduceert Renault de geheel vernieuwde Captur. Tijd voor een spelletje ‘zoek de verschillen’.

In de tekst hierna spreek ik over de ‘oude’ en de nieuwe Captur, maar oud kunnen we de Captur niet echt noemen toch? Het voelt alsof dit model al heel lang mee gaat, maar toch is de Captur ‘pas’ in 2013 geïntroduceerd. Voor een vergelijking van de oude en nieuwe Captur kan ik natuurlijk gewoon de brochures naast elkaar leggen en een opsomming geven van de verschillen. Maar hoe handig is het om ze gewoon letterlijk naast elkaar te zetten?

Verschil oude en nieuwe Renault Captur

Wat Renault steeds benoemt als grootste verschil is het vernieuwde design. Zoals je hieronder op de foto’s kunt zien is de grille iets aangepast, zijn de verhoudingen iets anders, is er een skidplate toegevoegd onder de bumper en valt de C-vormige dagrijverlichting direct op!

Zo aan de voorkant valt het verschil in de koplampen niet zo heel erg op, maar als we inzoomen zie je duidelijk een verschil in vormgeving.

Ook aan de achterkant zien we een duidelijk verschil in de verlichting.

De oude Captur was al op veel manieren te personaliseren en dat is bij de nieuwe Captur alleen nog maar toegenomen. Het aanbod aan kleuren is uitgebreid met drie nieuwe kleuren. Alleen al voor de buitenkant zijn er meer dan 30 combinaties mogelijk (!) en dan hebben we nog niet eens gekeken naar de personalisatiepakketten voor het interieur. Daarnaast kun je nog los met velgen, deurdrempels, verchroomde elementen en stripings. Begin je al te hyperventileren bij al deze mogelijkheden. Onderaan deze pagina vind je wat tips in het geval van keuzestress.

Naast designaanpassingen is de nieuwe Captur ook geupdatet met nog iets hoogwaardigere materialen in het dashboard, het stuur, de bekleding en zijn de bedieningselementen geoptimaliseerd, zoals bijvoorbeeld in het portier.

 

Initiale Paris

Ga je het liefst voor helemaal nieuw, exclusief design en wil je pure luxe? Dan is keuzestress geheel overbodig en kun je direct doorlopen naar de Captur Initiale Paris. Ook de Initiale Paris is leverbaar in een hele reeks exclusieve kleuren, waaronder de nieuwe Noir Améthyste. Naast deze bijzondere kleur, de aanduiding Initiale Paris op de portieren en grille zijn ook de LED knipperlichten opvallend.

 1. Captur Initiale Paris


Conclusie

Ik kan nog wel even doorschrijven over de nieuwe Captur. Er valt nog zoveel meer te vertellen, zo heb ik nog niets gezegd over alle (veiligheids)technieken die er in deze auto zitten zoals Blind Spot Warning of Easy Park Assist. Ook het Bose® premium audiosysteem heb ik nog niet benoemd. Eerlijk gezegd denk ik dat ik heel simpel kan zijn over de nieuwe Captur. Ben je fan van de ‘oude’ Captur, dan wordt je zeker fan van de nieuwe Captur! Heb je behoefte aan meer details? Dan nodig ik je graag uit in één van onze showrooms.

Meer over de nieuwe Renault Captur

Tips bij keuzestress:

 • Een foute keuze is niet mogelijk. Welke combinatie je ook kiest, de Captur is en blijft een mooie auto. 🙂
 • Geef bij de verkoper aan wat je écht belangrijk vindt aan de auto, dan helpt hij/zij je wel door de keuzes heen.
 • Denk er niet te lang over na. Hoe langer je nadenkt, hoe moeilijker de keuze wordt.
 • Hou vast aan je eigen mening. Vraag 10 mensen wat zij er van vinden en je krijgt 10 verschillende meningen. Daar schiet je niets mee op!

 

 • 3129x bekeken
 • Mylene Kroeze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 780x bekeken
  • John van Weelden
 • Wanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  BlogWanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  Lees verder
  • 3948x bekeken
  • Monique de Haan
 • De wereld beter maken met ZOE

  VlogDe wereld beter maken met ZOE

  Lees verder
  • 1929x bekeken
  • Jochem van Gelder