De geur van asfalt en banden

Blog

BlogDe geur van asfalt en banden

Vorig jaar ging ik samen met mijn zoon van 11 jaar naar de Formule 1 Grand Prix op de Hockenheimring in Duitsland. Zo’n Formule 1 GP is iets heel bijzonders, de massa’s supporters, de helikopters die af en aan vliegen en niet te vergeten de heerlijke geur van het asfalt en banden.

Wij waren daar voor Max Verstappen en met onze aanmoedigingen zou hij zeker hoog gaan eindigen. Ik had een beetje wedstrijdspanning. Als u nooit bij een Formule 1 wedstrijd bent geweest, kunt u zich deze emotie waarschijnlijk moeilijk voorstellen. Net voor de start voel ik mijn hartslag stijgen, kippenvel en dan… groen licht! Even hou ik mijn adem in of Max heelhuids door de eerste bocht komt. Pas wanneer de bolides uit het zicht zijn, neem ik weer even plaats op het ongemakkelijke zitje op de tribune, om vervolgens ruim voordat Max het rechte stuk op komt weer te gaan staan met de handen hoog in de lucht. Alsof hij dan nog beter zijn best zou gaan doen. Max eindigde deze wedstrijd als derde, net achter zijn collega Daniel Ricciardo. Direct na de race, nog voordat ik het in de gaten had, stond mijn zoon op het asfalt en spoedde zich naar het podium. Max moest weten dat wij er waren!

Het beste team

Max stond die dag in het middelpunt van de belangstelling. Toch had Max niet zo’n goede prestatie kunnen leveren, wanneer hij geen top team achter zich had gehad. Denk hierbij aan engineers, ontwerpers en aerodynamica specialisten. U heeft het wellicht niet direct in de gaten wanneer u uw auto bij VKV brengt voor onderhoud of reparatie, maar ook bij VKV staat er een compleet team voor u klaar. U heeft vaak maar met één of twee mensen contact, maar ook achter de schermen werkt een team van experts. Dit team is goed opgeleid en heeft tot doel de door u gevraagde werkzaamheden uit te voeren. Op een gemiddelde dag behandelen onze monteurs met elkaar zo’n 400 verschillende auto’s. Deze doorgangen (zoals wij ze noemen) worden zorgvuldig door ons service adviseurs voorbereid, tevens zorgen onze magazijnmedewerkers dat er per doorgang de juiste onderdelen voorradig zijn.  Als je dan als team niet goed op elkaar bent ingespeeld, kennis deelt en samenwerkt, kun je niet winnen.

Winnen

Het grote verschil ten opzichte van een Formule 1 wedstrijd is dat wij niet winnen door als eerste de finishvlag te passeren. Nee, wij winnen alleen wanneer u helemaal tevreden bent over de uitgevoerde werkzaamheden en de geleverde service! Natuurlijk winnen we niet altijd en zijn we blij met de feedback die u ons geeft in de diverse tevredenheidsenquêtes. Deze feedback gebruiken wij in onze teambesprekingen, zodat we de volgende keer dat u komt wel als winnaar de finishvlag passeren.

 • 1563x bekeken
 • Huibert van Zanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 119x bekeken
  • John van Weelden
 • Wanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  BlogWanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  Lees verder
  • 1771x bekeken
  • Monique de Haan
 • De wereld beter maken met ZOE

  VlogDe wereld beter maken met ZOE

  Lees verder
  • 1686x bekeken
  • Jochem van Gelder