Die Renault ZOE, hoe rijdt dat nou?

Blog

BlogDie Renault ZOE, hoe rijdt dat nou?

Afgelopen week heb ik een weekje mogen rijden in de Renault ZOE, de auto van de maand bij VKV. De Renault ZOE is een 100% elektrische auto en staat momenteel redelijk in de spotlights in de media. En dus ook bij VKV. Ondanks al deze aandacht voor de Renault ZOE, kreeg ik toch nog aardig wat vragen op mij afgevuurd afgelopen week. In deze blog mijn reactie op de meest gestelde vragen.

Eerst even die naam. ZOE, hoe spreek je dat uit? Zo-wie of Zo-wee. Ik reken beide goed, maar aangezien Renault een Frans merk is zullen zij het uitspreken als Zo-wee net als de Franse meisjesnaam Zoé. Deze naam betekent ‘leven’. Tevens is ZOE een woordspeling op zéro emission (geen CO2 uitstoot).

Renault ZOE

Genoeg over de naam, de eerste vraag die ik veel kreeg is. Hoe rijdt dat nou, zo elektrisch?

Het antwoord daarop is vanuit mijn kant simpel. De ZOE (ik zeg dus Zo-wie) rijdt heerlijk soepel en ik heb me verbaasd hoe vlot de auto optrekt. Verder vind ik het altijd een heel persoonlijk verhaal hoe je een auto vindt rijden, dus probeer het vooral zelf. Uiteraard heb ik iedereen die mij deze vraag stelde, een voorstel gedaan om even te rijden in de ZOE. Voor sommige hoefde dit niet (of durfde toch niet?), andere sprongen er gelijk in. Eén voor één stapten ze positief verrast uit de ZOE! Uiteraard heb je er altijd één tussen zitten die ‘het geluid van de motor mist’.


Een andere veel gestelde vraag gaat uiteraard over de actieradius.

Google maar eens op rijtesten, blogs of andere artikelen over de ZOE. Het gaat vooral over de actieradius. Op zich logisch, maar wanneer je zoals ik ongeveer 25 kilometer van je werk af woont, dan kom je met de nieuwe ZOE (met een werkelijke actieradius van ongeveer 300 kilometer) een heel eind de week door zonder je zorgen te maken over de actieradius. Naast woon-werk verkeer ben ik ’s avonds nog bij een vriendin op bezoek geweest in Utrecht (totaal ongeveer 60 kilometer). Op vrijdag had ik een afspraak in Uden staan en moest ik wat meer kilometers maken. Dus donderdagavond de ZOE even bijladen aan een openbare laadpaal en de volgende dag naar Uden, daarna nog naar Tiel en weer naar huis. Ik had nog bijna 100 kilometer over. Het laden gaat uiteraard niet zo snel als tanken en vraagt daardoor iets meer planning. Maar hoe vaak gebeurt het je nu echt dat je plotseling 200 kilometer moet gaan rijden?

Er zijn uiteraard mensen die veel meer kilometers rijden. Ok, dan wordt het iets lastiger met de ZOE. Het ligt dan aan jezelf of je bereid bent om je ritten goed te plannen. Zo niet, dan is elektrisch rijden (nog) niets voor jou. Maar de ontwikkelingen op elektrisch gebied gaan snel. Dus het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat die actieradius geen issue meer is.

En dan, last but not least, die laadpalen. Waar vind je die?

Renault ZOE

Die vraag stelde ik mezelf ook, maar die blijken dus echt overal te staan! Je moet het alleen even weten. Tot mijn verbazing waren er gewoon twee laadpunten bij mij om de hoek (250 meter). Dit was mij nog nooit opgevallen, maar als je er eenmaal op gaat letten zie je ineens overal laadpunten. In een straal van 1,5 kilometer om mijn huis blijken er 13 openbare laadpunten te zijn! De laadpunten zijn via diverse websites en apps heel makkelijk te vinden (wanneer je een ZOE koopt, krijg je uiteraard de bijbehorende app op je telefoon).

Kijk voor de grap eens op www.oplaadpalen.nl en type je adres in. Je vindt dan heel makkelijk de dichtstbijzijnde laadpunten en of ze vrij dan wel bezet zijn. Als je een elektrische auto koopt, kun je bij je eigen gemeente een openbare laadpaal aanvragen. Per gemeente verschillen de criteria een beetje waarop ze de aanvraag beoordelen, maar ze kijken over het algemeen hoeveel laadpalen er al in die buurt staan, hoeveel mensen in die buurt een elektrische auto hebben en hoeveel aanvragen ze binnen krijgen. Wanneer je een eigen oprit of parkeerplek hebt bij je huis, dan is het uiteraard ook mogelijk om een eigen laadpunt aan te laten leggen. Bij aanschaf van een ZOE krijg je dit laadpunt nu tijdelijk gratis (t.w.v. ongeveer €1.000). Dit traject kan de verkoper van VKV geheel voor je begeleiden.

Renault ZOE

Conclusie?

Rij je niet bijzonder veel kilometers en ben je bereid om net even wat bewuster je ritten te plannen? Probeer dan snel zelf de Renault ZOE uit om te ervaren hoe het rijdt en laat je verrassen! Heb je nog een vraag over de ZOE? Stel deze via een reactie op de blog of mail naar marketing@vkvgroep.nl.

Vraag een proefrit aan

 • 1777x bekeken
 • Mylene Kroeze

3 reacties op “Die Renault ZOE, hoe rijdt dat nou?”

 1. levende geschiedenis schreef:

  Dank u voor het artikel, is het heel goed uitgelegd!

 2. Kevin schreef:

  Ik zelf rij sinds kort een Renault Zoe en hij bevalt erg goed moet ik zeggen. Bij elektrisch rijden valt het me op dat er vooral veel ontwetendheid heerst onder de mensen die twijfelen om over te stappen. Ik zelf liep namelijk ook tegen het probleem aan dat ik gewoon niet wist hoe het werkte. Voor alle mensen die graag een Renault Zoe willen of gewoon graag informatie daarover willen heb ik daarom misschien een mooie website als tip. https://www.zakelijkelektrischleasen.nl heeft een mooie toets waarbij jou beste auto naar voren komt. En ook geven ze op al je vragen gelijk antwoord en staat er sowieso heel veel informatie. Dit gaf mij persoonlijk een goede en snelle indruk over wat ik over mijn Zoe wilde weten.

  Hopelijk kan ik zo wat mensen helpen in hun zoektocht naar een Zoe of elektrische auto.

  Mvg Kevin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 780x bekeken
  • John van Weelden
 • Wanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  BlogWanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  Lees verder
  • 3948x bekeken
  • Monique de Haan
 • De wereld beter maken met ZOE

  VlogDe wereld beter maken met ZOE

  Lees verder
  • 1929x bekeken
  • Jochem van Gelder