Een blik in de (elektrische) toekomst

Blog

BlogEen blik in de (elektrische) toekomst

Met grote regelmaat verschijnen er berichten in de media over de klimaatdoelstellingen van de Europese en Nederlandse overheid. Steeds vaker wordt de elektrische auto hierin als belangrijke factor genoemd. De elektrische auto is bezig aan een opmars en zowel Renault als Nissan spelen hier als elektrische autofabrikanten van het eerste uur een belangrijke rol in. De laatste tijd hebben beide merken diverse concept cars onthuld die volledig elektrisch zijn aangedreven en zo een goed beeld geven van de elektrische toekomst.

Nissan IMx Concept

Nissan presenteerde op de Tokyo Motor Show de IMx Concept. De IMx concept is een crossover met een 100% elektrische aandrijflijn en kan volledig autonoom rijden. Door het aanbieden van ongekend veel rijplezier en de mogelijkheid om de rijmodus de auto aan te passen, streeft de Nissan IMx ernaar om het dagelijkse leven van de bestuurders te veranderen. Het hart van alle technologische voorzieningen van de IMx is een toekomstige versie van ProPILOT, waarmee volledig autonoom rijden mogelijk is.

Wanneer ProPILOT wordt geactiveerd, trekt het systeem automatisch het stuurwiel terug in het dashboard en gaan de stoelen uit hun vaste posities. Hierdoor krijgt de bestuurder meer vrijheid en kunnen de passagiers meer ontspannen en genieten van de reis. In de rijmodus Manual komt het stuurwiel terug en gaan de stoelen in de originele positie. De Nissan IMx staat op Nissan’s nieuwe EV-platform, ontworpen voor maximale efficiency. De krachtige en stille aandrijflijn – met een gecombineerd vermogen van 320 kW en 700 Nm – staat garant voor uitstekende prestaties. Dankzij de nieuwe batterij met hoge energiedichtheid is een actieradius van meer dan 600 kilometer op een enkele acculading mogelijk. Uniek is dat de IMx zich automatisch kan inparkeren op een locatie waarna het voertuig zichzelf kan aansluiten op het lokale energienetwerk. De auto dient dan als ‘virtuele’ energiecentrale door energie terug te geven aan het stroomnet.

Renault SYMBIOZ

Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design van Renault, gaf vrijdag 20 oktober 2017 een exclusieve Design Masterclass bij de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. De Nederlandse topdesigner, die zelf afstudeerde aan de TU Delft, kreeg de zaal stil met een meeslepende presentatie over de toekomstvisie van Renault en de bijbehorende uitdagingen op het gebied van design. Ook toonde hij voor het eerst in Nederland de bijzondere Renault SYMBIOZ conceptcar, die deel uitmaakt van een innovatief ecosysteem, bestaande uit een huis en een auto die met elkaar in verbinding staan.

Met SYMBIOZ laat Renault zijn visie op de auto van de toekomst zien. Evenals de rol die de auto in ons leven speelt, zowel in als buiten de auto. SYMBIOZ is drieledig en bestaat uit een auto, een demonstratieauto en een huis. Met SYMBIOZ blikt Renault vooruit op een toekomst zo ver weg als 2030. Belangrijkste uitgangspunten van dit studiemodel zijn het slim opslaan en delen van energie, altijd verbonden zijn (net zoals nu met de smartphone) en energieneutraal vervoer. Het lijkt nog ver weg voordat dit realiteit zal zijn, maar het gaat sneller dan we denken.

Bovenstaande modellen zullen over een aantal jaar op de Nederlandse wegen te zien zijn. Nu al zijn de Renault ZOE en Nissan LEAF de elektrische verkooptoppers. De ZOE is dit jaar verbeterd en kan nu tot 400 kilometer (volgens NEDC) rijden op 1 volle accu. De volledig nieuwe Nissan LEAF staat vanaf begin volgend jaar in onze Nissan showrooms. De LEAF zit boordevol nieuwe techniek die het rijden plezieriger en veiliger maakt en heeft een nieuwe accu waarmee er zo’n 378 kilometer gereden kan worden.

Kortom: de opmars van de elektrische auto is gestart. Benieuwd hoe het is om elektrisch te rijden? Maak dan een proefrit bij één van onze vestigingen.

 • 1493x bekeken
 • Arjan Roor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • De benzinepomp is voor mij de videotheek van de toekomst!

  BlogDe benzinepomp is voor mij de videotheek van de toekomst!

  Lees verder
  • 794x bekeken
  • Alexander Heijkamp (CSR Director | Athlon Nederland )
 • Weekend Red Bull Ring met Richard Verschoor

  BlogWeekend Red Bull Ring met Richard Verschoor

  Lees verder
  • 1411x bekeken
  • Richard Verschoor
 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 2047x bekeken
  • John van Weelden