10 dingen over de Renault Clio die je wil weten

Blog

Blog10 dingen over de Renault Clio die je wil weten

De Renault Clio is ‘VKV Auto van de Maand’. Alleen in Nederland zijn er sinds de introductie van het model in 1991 al meer dan 214.000 exemplaren van de Clio verkocht. Hiermee is de Clio het meest verkochte model van Renault. Ook ik ben al een paar jaar een gelukkige Clio rijder. En al is mijn Clio’tje niet nieuw (bouwjaar 2002), ik blijf het een hele fijne auto vinden! Hieronder 10 fun facts over de Renault Clio.

1. Het lijkt alsof de nieuwe Clio een drie-deurs is, maar nee verrassing… het is een vijfdeurs! De grepen van de achterdeur vallen gewoon niet op.
2. De Clio is vernoemd naar éen van 9 muzes uit de Griekse mythologie of het is een verbastering van Cleopatra. Maar zeker weten doen we het niet…
3. Het is een auto die altijd inzetbaar is. Het is een prima auto om mee naar je werk te rijden, maar ook om naar de bouwmarkt te gaan, je kinderen naar school te brengen, een dagje uit met vrienden, boodschappen doen, op vakantie gaan. Verzin het en het kan met de Clio.
4. Renault komt regelmatig met super sportieve uitvoeringen van de Clio. Dus ook voor de racemonsters onder ons is de Clio een optie. Er is zelfs een hele racecompetitie rondom de Clio. De Renault Clio Cup.
5. Het ontwerp van de Clio gaat met zijn tijd mee, maar ook de ‘oude’ modellen zijn nog steeds populair.
6. De Clio is niet super duur. Ok €15.490 is niet niks, maar je krijgt er ook best wat auto voor terug. ps: bij VKV krijg je nu €1.500,- korting, dus rij je de Clio al vanaf €13.990,-.
7. De Clio is de vervanger van de zeer geliefde Renault 5!
8. De Clio gaat al mee sinds 1991 en alleen in Nederland zijn er al meer dan 214.000 van verkocht. Iedereen weet hoe een Renault Clio er uit ziet. Je hoeft dus nooit uitleg te geven over je auto. Weet je het niet?! Vraag je dan af of je niet wat vaker naar buiten moet 😉
9. Als er al zoveel Clio’s rondrijden, hoe uniek ben je dan met een Clio vraag je je nu misschien af… Gelukkig is de Clio leverbaar in meer dan 30 kleurencombinaties en zijn er nog diverse design packs beschikbaar.
10. Renault maakt voor de Clio echt de leukste commercials en zoeken ze soms het randje op! Voor de introductie van de Clio in Engeland maakte ze zelfs een serie ‘Papa and Nicole’ (jaren ’90). Ook de Va va voom reclame deed nogal wat stof opwaaien.

Heb jij nog een fun fact over de Renault Clio? We horen het graag! Bekijk hieronder wat leuke commercials van de Renault Clio:

 • 2056x bekeken
 • Mylene Kroeze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 552x bekeken
  • John van Weelden
 • Wanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  BlogWanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  Lees verder
  • 2885x bekeken
  • Monique de Haan
 • De wereld beter maken met ZOE

  VlogDe wereld beter maken met ZOE

  Lees verder
  • 1825x bekeken
  • Jochem van Gelder